Hon. Istifanus Gyang, the member representing Barkin Ladi/Riyom federal constituency in the Nigerian House of reps last weekend dished out various scholarship packages to seven PhD Students, 13 Master Degree students, four PGD students, one Law School Postgraduate and 275 Undergraduate Students.

At the distribution ceremony in Barkin Ladi, the lawmaker also unveiled a long list of his achievements as a representative. 

See projects and achievement of Rep. I. D. Gyang in 3 years of Representation:

SECTORAL PROJECT PERFORMANCE OF REP ID GYANG MEMBER, NASS, REPRESENTATING BARIKIN LADI- RIYOM FEDERAL  CONSTITUENCY, PLATEAU STATE.

IMPACT OF THREE YEARS IN THE NATIONAL ASSEMBLY FROM
 29TH MAY 2015 TO 29TH MAY 2018.

1). RURAL INFRASTRUCTURE.
-Rural Roads were constructed linking the following;
a). Bedurum-Rahai Rural Road.
b). Kwi-Wereng-Jol Rural Road under FERMA.
c). Grading of Rahai-Rabwak road
d). Grading of Rahai-Gashet road.
e). Construction of Box Culvet linking Dyeng-  Bachi.
f). Grading of Rapyam Kungte road.
-Rural Electrication
g). Commencement of electrification of Tapo-Kpang-Tatu in Heipang.

2). WATER & SANITATION
a). Construction of solar powered borehole at Gwakim, Fan.
b). Hand pump borehole at Alese, Fan
c). Hand pump borehole at Ranshok, Fan.
d). Hand pump borehole at Bogoshe, Fan.
e). Hand pump borehole at Tabwang, Heipang.
f). Hand pump borehole at Gassa, Ropp.
e). Hand pump borehole at Takwok Road, B/Ladi Town, Ropp.
f). Hand pump borehole in B/Ladi Town, Ropp.
g). Hand pump borehole at Mazat, Ropp.
h). Hand pump borehole at Bek, Foron.
i). Hand pump borehole at-Kuzet, Foron.

3). EDUCATIONAL INFRASTRUCTURE:
a). Two blocks of six classrooms at GSS Rapyam, Fan completed.
b). Two classrooms at Nyewei, Nding under construction.
c). Two classrooms at Kuzen, Gashish under construction .
d). Three classrooms at Ruku, Gashish under construction.
e). Construction of three classrooms and renovation of seven burnt down classes at Shonong, Bachi has commenced.

4). ECONOMIC INFRASTRUCTURE & EMPOWERMENT.
a)  Construction of 90 Shop Market at Hoss, Riyom.
b). Construction of 90 Shop Market at Ganawuri.
c). Distribution of Motor Bikes, Sewing Machines, Power Generating Engines, etc

5). SECURITY INFRASTRUCTURE.
a). Construction of Mobile Police Rapid response and deployment Base, Tahoss, Riyom under the Federal Ministry of Interior, Peace Campaigns.

6). HEALTH & SOCIAL INFRASTRUCTURE.
a). Construction of a Health Centre at Lobiring, Ropp.
b). Construction of Town Hall at Kakpis Foron.

7). AGRICULTURE RELATED.
a).Construction of Mini Water Ponds for Irrigation Farming at Woroh.
b). Provision and distribution of Water Pumps to farmers for Irrigation Farming.
c). Provision and distribution of assorted  Fertiliser to farmers.

8). HUMANITARIAN INTERVENTION.
a). Provision of assorted Food and Relief Materials to IDPs.
b). Initiated the construction of forty (40) Two Bedroom Bungallows to resettle persons displaced by violent attacks at Jol and Rawuru in conjunction with Development Partners.

9). STUDENTS & EDUCATION SUPPORT.
a). Award of Sholarship to 290 Undergraduate and Postgraduate students in addition to several other intervention and assistance to  students in payment of school and registration fees, exam fees, etc.
b). Sponsored a Medical Doctor to undergo a specialised course abroad.
c).. Provision snd donation of assorted  Text Books to Secondary Schools.
c). Provision of 15 Desk Top Computers to enhance  computer literacy.

10). SPORTS & YOUTH DEVELOPMENT.
a). Sponsored a local talented football player invited by a foreign club.
b). Co-sponsored a Peace Football Tournament with the Special Military Task Force  codenamed Operation Safe Haven involving local teams from B/Ladi and Mangu LGs
c). Provided Track Suits and Jersey to local football teams.
d). Google Digital Skills Training For Youth Empowerment
e). Youth Employment vocational Skills Apprenticeship Scheme under the National Directorate Of Eploynent.
f). Employment generation for 55 youths in different fields and vocation.

11). EMPLOYMENT GENERATION.
a). Recruitment into the Arm Forces, Police, DSS and the Para-Military-
b). CBN,
c) Mainstream Federal Civil Service MDAs,
d) etc.

13). PEACE RALLIES AND MEDICAL OUTREACHES.
a). Conducted Constituency wide Peace Rallies along side Malaria eradication campaign.

ID Gyang is also actively involved in Faith based project development

COUNT | 1